Hospodaření s odpady v podniku - Přívozník, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce analyzuje právní prostředí ČR v oblasti odpadového hospodářství a rekapituluje jednotlivé druhy odpadu. Detailně vymezuje obor potravinářského průmyslu. Práce je aplikována na prostředí konkrétního potravinářského podniku, zabývá se jeho environmentálním profilem, produkcí odpadu na jednotlivých linkách, identifikací míst pro optimalizaci, včetně kalkulace nákladovosti a návratnosti.
Waste management
Keywords: Odpadové hospodářství; environmentální profil; průmyslové odpady; potravinářství; analýza odpadů; technologická analýza; nákladovost; waste management; environmental profile; industrial waste; food industry; analysis of waste; analysis of technology; Costs