Kvalita života dětí po transplantaci kmenových buněk krvetvorby - Přibylová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na kvalitu života dětí po transplantaci kmenových buněk krvetvorby. Cílem práce bylo sledovat specifické ukazatele kvality života u kvótního výběru respondentů, kterými jsou děti po transplantaci hematopoetických buněk krvetvorby ve věku 11-16 let. Teoretická část se zabývá kvalitou života, obdobím dospívání a hematoonkologickými onemocněními, jejich charakteristikou, diagnostikou, léčbou a specifiky ošetřovatelské péče a následně péče v domácím prostředí. Praktická část, za pomoci dotazníkového výzkumu, popisuje kvalitu života dětí po transplantaci kostní dřeně v transplantační ambulanci a v domácím léčení. Dotazník vychází z rozsáhlé dotazníkové studie HBSC z roku 2006.
Quality of life of children after hematopoietic stem cell transplantation
Keywords: kvalita života; děti; hematoonkologická onemocnění; transplantace kostní dřeně; quality of life; children; hematooncology diseases; bone marrow transplantation