CSR komunikovanie kontroverzných firiem so zákazníkmi z pohľadu producentov kozmetiky - Kocúriková, Alexandra (Univerzita Pardubice, 2024)
Kritickým aspektom spoločensky zodpovedného správania firiem, predovšetkým firiem kontroverzných odvetví, je komunikovanie CSR (Corporate Social Responsibility) aktivít kľúčovým zainteresovaným stranám, najmä zákazníkom. Hlavným cieľom tejto dizertačnej práce je preto navrhnúť metodiku komunikovania vykonávaných spoločensky zodpovedných aktivít firiem kontroverzných odvetví vo vzťahu ku konečným zákazníkom. Za týmto účelom boli definované teoretické východiská spoločensky zodpovedného komunikovania a prístupu zákazníkov k CSR komunikovaniu. Ďalej boli prostredníctvom kvantitatívneho výskumu, vo forme online dotazníkového šetrenia medzi zákazníkmi, analyzované postoje zákazníkov k CSR komunikovaniu kozmetických firiem. Následne, bol v rámci kvalitatívneho výskumu, vo forme hĺbkových rozhovorov s manažérmi firiem, analyzovaný prístup manažérov kozmetických firiem k CSR komunikovaniu. Na základe teoretických poznatkov a praktických výstupov bola v závere práce navrhnutá metodika pre komunikovanie spoločensky zodpovedných aktivít firiem kontroverzných odvetví vo vzťahu ku konečným zákazníkom.
CSR communication of controversial companies with customers from the point of view of cosmetics producers
Keywords: spoločenská zodpovednosť firiem; CSR komunikovanie; kontroverzné firmy; kozmetický priemysel; prístup zákazníkov; prístup manažérov firiem; corporate social responsibility; CSR communication; controversial companies; cosmetic industry; customers' approach; company managers' approach