Projektové řízení a jeho uplatnění v potravinářském podniku - Korbelová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem práce je projektové řízení a jeho uplatnění v potravinářském podniku. Teoretická část práce se zabývá termíny projektu, druhy projektů a životním cyklem projektu. Životní cyklus projektu je rozpracován do dílčích částí, ve kterých jsou popsány činnosti potřebné pro zajištění co nejefektivnějšího průběhu projektu. Další část se zabývá projektovým řízením obecně, dále jsou uvedeny standardy a certifikace projektových manažerů a organizací. Praktická část práce se zabývá analýzou situace v podniku. Dále je zde analýza jednoho konkrétního projektu v podniku, který je zhodnocen podle teoretických východisek, a jsou navržena možná opatření ke zvýšení efektivity.
Project management and its use in food industry
Keywords: Projekt; projektové řízení; cíle projektu; plánování; rozpočet projektu; projektový tým; projektová dokumentace; Project; project management; project objectives; planning; project budget; project team; project documentation