Sociální aspekty členství v paintballovém týmu - Volfová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se věnuje sebeprezentaci military paintballových týmů, motivaci hráčů a klasifikaci military paintballu dle teorie her autorů Cailloise a Vágnera. Cílem práce je tedy zmapovat oblast Mladoboleslavska, Mělnicka a okolí Prahy, a zjistit, jaké týmy v této oblasti působí, a jakým způsobem je lze charakterizovat. Práce je založena na vlastním kvalitativním výzkumu, jehož hlavní metodou byly narativní a polostrukturované rozhovory, doplněné o dotazníkové šetření a pozorování.
Social Aspects of Membership in the Paintball Team
Keywords: sociální antropologie; paintball; členství; sebeprezentace; teorie her; motivace; social anthropology; paintball; membership; self-presentation; game theory; motivation