Tendence výskytu závažných onemocnění v ČR a možnosti jejich pojištění - Koppová, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou životního pojištění, analýzou výskytu závažných onemocnění a zhodnocením produktů, které vybrané pojišťovny nabízí. Teoretická část definuje životní pojištění, obecně popisuje druhy životního pojištění a připojištění k životnímu pojištění neživotního charakteru, zejména připojištění závažných onemocnění. Cílem praktické části je analýza vývoje výskytu vybraného závažného onemocnění spolu s jeho regionálním porovnáním v České republice. A dále je provedeno porovnání nabídek životního pojištění s možností připojištění závažných onemocnění u vybraných pojišťoven.
The Tendency of Severe Diseases in the Czech Republic and Possibilities of their Insurance
Keywords: Životní pojištění; závažná onemocnění; pojišťovna; analýza časových řad; Life insurance; severe diseases; insurance company; time series analysis