Vliv FVE (Fotovoltaické elektrárny) na provoz distribuční soustavy VN - Mihál, Bohuš (Univerzita Pardubice, 2012)
Téma bakalářské práce je věnované vlivu fotovoltaických elektráren na provoz distribuční soustavy vysokého napětí, do kterého jsou zpravidla připojené. Provoz a vliv těchto OZE (obnovitelné zdroje energie) je určován hlavně aktuálním počasím v dané oblasti, zejména proměnlivou oblačností. Náplní práce je popis, analýza a vyhodnocení vlivu FVE při poruše v síti vysokého napětí, především z hledska bezpečného provozování distribuční sítě a možných nepříznivých vlivů na lidský organizmus.
Effect of a PVP (Photovoltaic power plant) on the operation of high voltage distribution system
Keywords: fotovoltaické elektrárny; distribuční sítě; vysoké napětí; photovoltaic power plants; distribution grids; high voltage