Lineární diferenciální rovnice - Kamarýt, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zaměřuje na různé řešení lineárních diferenciálních rovnic a také obyčejných diferenciálních rovnic prvního řádu. Cílem práce je vytvořit učební text využitelný pro studenty předmětu Matematiky II., který bude možno sledovat jako interaktivní nápovědu volitelnou v několika úrovních.
Linear differential equations
Keywords: diferenciální rovnice; exaktní rovnice; lineární diferenciální rovnice; obyčejné diferenciální rovnice; homogenní rovnice; nehomogenní rovnice; separace proměnných; differential equations; exact equations; linear differential equations; ordinary differential equations; homogeneous equations; homogeneous equations; separation of variables