Podniková kultura a její vliv na kvalitu poskytovaných služeb u České pošty, s.p. - Nováková, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na popis a analýzu podnikové kultury České pošty, s.p. a její vliv na kvalitu poskytovaných služeb. Jedním z faktorů podnikové kultury jsou pracovní podmínky. Negativné působící prostředí snižuje image firmy a může působit na psychickou pohodu zaměstnanců a mezilidské vztahy, což se odráží na produktivitě a hlavně kvalitě poskytovaných služeb. Praktická část této diplomové práce hodnotí současný stav podnikové kultury a pracovního prostředí u 85 provozoven v působnosti odboru provozu Jindřichův Hradec. Na základě provedeného a vyhodnoceného výzkumu u zaměstnanců pošt je v závěru práce navrhnuto několik racionalizačních opatření, která by měla přispět ke zlepšení pracovních podmínek pracovníků pošt a v konečném důsledku i ke zlepšení kvality poskytovaných služeb České pošty, s.p..
Corporate culture and its influence on quality of Czech post office services
Keywords: podnikové kultury; poskytované služby; pracovní prostředí; Image