Daňový systém ČR po vstupu do EU - Karafiát, Daniel (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá českou daňovou správou po vstupu ČR do EU. Popisuje základní prvky daňové techniky, daňovou harmonizaci a instituce, které jsou s ní přímo spojeny. V praktické části jsou rozebrány změny v jednotlivých daňových oblastech včetně výčtu směrnic a nařízení, která jsou pro nás i ostatní členské státy v daňové oblasti závazná.
Tax system of the Czech Republic after the integration into the EU
Keywords: Daně; daňové systémy; daňové reformy; Správa daní; dvojí zdanění; harmonizace