Úloha radiologického asistenta při radionuklidovém vyšetření štítné žlázy - Šoltová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se věnuje představení štítné žlázy, popisuje její anatomii, fyziologii i patofyziologii. Je zaměřena na popis průběhu scintigrafického vyšetření štítné žlázy a úlohu radiologického asistenta při něm. Zabývá se také popisem přístrojů, přítomného záření a v neposlední řadě důležitou radiační ochranou.
The role of a radiological assistant during the radionuclide examination of the thyroid gland
Keywords: štítná žláza; záření; scintigrafie; nukleární medicína; thyroid gland; radiation; scintigraphy; nuclear medicine