Přístupy k informacím na vybraných úrovních veřejné správy - Jedlička, Martin (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato práce porovnává přístup k informacím u vybraných orgánu veřejné správy, respektive územní samosprávy. Těmito subjekty jsou Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, statutární města Hradec Králové a Pardubice a několik dalších menších měst. Práce charakterizuje veřejnou správu, územní samosprávu i přístup k informacím. V práci je zpracováno podrobné hodnocení vybraných subjektů z hlediska zveřejňování povinných informací, jejich vzájemné porovnání a v závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení pro zlepšení a zkvalitnění přístupu k povinně zveřejňovaným informacím.
Information access at selected levels of public administration
Keywords: Územní samospráva; přístupy k informacím; veřejná správa