Mapování péče o duševní zdraví sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách v domovech pro seniory - Znojemská, Jana (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá péčí o duševní zdraví pracovníků v domovech pro seniory v Pardubickém kraji, a to jak z pohledu podpory ze strany zaměstnavatelů, tak strategií, které sami pracovníci využívají k udržení psychické pohody. Teoretická část vysvětluje pojmy duševní zdraví, stres, syndrom vyhoření a význam supervize. Praktická část, založená na dotazníkovém šetření, identifikuje hlavní pracovní stresory, používané strategie péče o duševní zdraví a roli zaměstnavatelů a supervize v této oblasti.
Mapping mental health care for social workers and social service workers in homes for the elderly
Keywords: domovy pro seniory; sociální pracovníci; pracovníci v sociálních službách; duševní zdraví; supervize; stres; syndrom vyhoření; péče o duševní zdraví; homes for the elderly; social workers; social services workers; mental health; supervision; stress; burnout syndrome; mental health care