Kvalita života seniorů v rodinném prostředí a v domovech pro seniory - Vaško, Monika (Univerzita Pardubice, 2016)
Předkládaná bakalářské práce se zabývá zjištěním kvality života seniorů v rodinném prostředí a v domovech pro seniory. Součástí této práce je porovnání výsledků ze standardizovaného dotazníku subjektivní kvality života SQUALA. V teoretické části jsou rozebírány hlavní pojmy, které souvisí s rodinou, rodinným prostředím, domovy pro seniory, stářím a dalšími. V praktické části jsou zkoumány jednotlivé sledované oblasti dle standardizovaného dotazníku SQUALA.
Quality of life of the elderly in family enviroment and in homes for the elderly
Keywords: senioři; rodinné prostředí; domov pro seniory; standardizovaný dotazník subjektivní kvality života SQUALA; seniors; family environment; home for the elderly; Subjective Quality of Life Analysis = SQUALA