Úpravy pozemních komunikací pro zrakově a pohybově postižené ve městě Kolín - Faltín, Aleš (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na přístupnost vybraných pozemních komunikací a budov pro zrakově a pohybově postižené ve městě Kolín. V práci je navržena páteřní bezbariérové trasa, která spojuje nejdůležitější místa v tomto městě. Na této trase je vyhodnocen současný stav jednotlivých kritických míst z hlediska bezbariérového pohybu a přístupu a následně jsou navrhnuty úpravy pro zlepšení situace na vybrané trase.
Street structures modifications of the Kolín town considering the population with visual and physical disabilities
Keywords: Kolín; bezbariérová trasa; omezená schopnost pohybu; Bezbariérová doprava; Kolín; barrier free route; impaired movement; barrier free transportation