Validity of elementary school tests - Malinová, Olga (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zkoumá koncept validity nejprve všeobecně a následně její důležitostí v oblasti testování. Jsou zjišťovány hlavní faktory, na které musí být v testech základního školství brán ohled. V praktické části jsou z hlediska validity analyzovány testy používané v základních školách.
Validita prověrek na základních školách
Keywords: pedagogika; metodiky; testování; testy; validita; spolehlivost; techniky