Vývoj kritické recepce próz Aleše Palána - Krejčíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje kritické recepci děl Aleše Palána. První část práce se zabývá současnou českou literaturou, tedy vývojem od roku 1989 po současnost. V následující podkapitole se věnuji generačnímu vymezení autorů. Poté následuje podkapitola, ve které je představen život spisovatele Aleše Palána a jeho tvorba. Ve druhé části práce je vymezen pojem literární kritika a také současná podoba a vývoj české literární kritiky. V této kapitole jsou také představena literární periodika, která se věnují Palánově tvorbě. Poslední část se zabývá analýzou kritických ohlasů děl Aleše Palána. Kapitola je rozdělena z hlediska několika aspektů, kterým se kritika věnovala nejvíce - prostředí, čas, postavy, téma a autorský styl. V závěru práce je na základě jednotlivých ohlasů popsán vývoj kritické recepce próz Aleše Palána.
Development of Critical Reception of Aleš Palán's Books
Keywords: Palán, Aleš; čeští spisovatelé; současná česká literatura; kritická recepce; česká literární kritika; kritika; kritici; Palán, Aleš; Czech writers; contemporary Czech literature; critical reception; Czech literary criticism; criticism; critics