Vliv inhibitorů koroze na vlastnosti vodouředitelných nátěrových hmot - Dvořák, Libor (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem práce bylo testovat sklon vybraných pojiv s vhodnými inhibitory koroze ve zvolené koncentraci k bleskové korozi a dále ke sklonu k plošné korozi podkladu, event. k dalším změnám ve vlastnostech vytvrzeného filmu. Jednalo se o studium pojiv a nátěrových hmot na bázi vybraných vodouředitelných pojiv a zjišťovala se jejich odolnost či sklon k bleskové korozi (v závislosti na pH pojiva, na způsobu a rychlosti zasychání, teplotě a vlhkosti okolí při zasychání).
The effect of corrosin inhibitors on the properties of water - borne paints
Keywords: water - borne paint; dispersion; binder; inhibitor; pigment; flash corrosio; vodouředitelná nátěrová hmota; disperze; pojivo; inhibitor; pigment; blesková koroze