Politické ideje Miroslava Dolejšího - Burda, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se snaží předestřít základní charakteristiku politického myslitele i praktika Miroslava Dolejšího. Pokouší se čtenáře ujistit, že šlo o zajímavou osobnost, které by mělo být dopřáváno více pozornosti. Cílem je představit tohoto relativně méně známého politického vězně a disidenta. Jako hlavní prostředek byl zvolen rozbor filosoficky laděných kapitol autorova nejznámějšího díla "Analýza 17. listopadu 1989".
The political ideas of Miroslav Dolejsi
Keywords: 20th century; Czechoslovakia; communism; totalitarianism; consumerism; dissent; 20. století; Československo; komunismus; totalita; konzumerismus; disent