Řešení kontinuální rektifikace Ponchon-Savaritovou metodou s použitím programu MS Excel - Peerová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je věnována popisu metody Ponchon-Savarit, která slouží k určování počtu teoretických pater kontinuálně pracující rektifiakční kolony a její aplikaci s pomocí programu Microsoft Excel. Postup výpočtů je předveden na dvou typických příkladech.
Solution of continuous rectification using Ponchon-Savarit method in MS Excel
Keywords: chemické inženýrství; rektifikace; patrová kolona; metoda Ponchon-Savarit; Microsoft Excel; chemical engineering; rectification; plate column; Ponchon-Savarit method; Microsoft Excel