Intoxikace oxidem uhelnatým - Melichar, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce Intoxikace oxidem uhelnatým je rozdělena do dvou části na část teoretickou a průzkumnou. Teoretická část se zabývá popisováním patofyziologie krve při intoxikace, klinickým obrazem intoxikovaného, léčbou a hyperbarickou komorou. Průzkumná část se zaměřuje na vědomosti zdravotnických záchranářů pomocí anonymních dotazníků. Na základě získaných dat z dotazníku autor analyzuje z předem stanovených průzkumných otázek. Zjištěné výsledky jsou poté porovnány a prodiskutovány v diskusní části.
Carbon monoxide intoxication
Keywords: intoxikace; oxid uhelnatý; hyperbarická komora; modelová situace; intoxication; carbon monoxide; hyperbaric chamber; model situation