Územně plánovací podklady na úrovni kraje - Sýkora, Dominik (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá mapováním procesů v územním plánování, které souvisejí s geograficky orientovanými daty. Je zde popsána problematika územního plánování v České republice a stručně také problematika modelování (mapování) procesů. Dále je stanoven postup při mapování procesů na úseku Územního plánování krajského úřadu v Pardubicích, namodelovány procesy související s geograficky orientovanými daty a jejich využitím, navržena kritéria pro hodnocení kvality procesů, na jejichž základě byl vybrán proces k monitorování a měřitelné ukazatele tohoto procesu. Práce obsahuje i závěrečné vyhodnocení původně navrženého postupu.
Territorial planning materials on regional level
Keywords: územní plánování; nástroje územního plánování v ČR; procesní modelování; ARIS; territorial planning; territorial planning tools in the Czech Republic; process modeling; ARIS