Je existencialismus humanismem? - Hamerníková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce s názvem Je existencialismus humanismem? pojednává o jednom z mnoha směrů filosofického myšlení, existencialismu. V práci je vysvětlen samotný pojem existencialismus, popsán vývoj tohoto filosofického směru z pohledu historie a jsou zde objasněny také hlavní příčiny jeho vzniku včetně základních rysů, které jsou pro tento směr charakteristické.
Is Existentialism a Humanism?
Keywords: existencialismus; humanismus; existence; transcendence; existentialism; humanism; existence; transcendence