Voltametrické stanovení arekolinu - Mikysek, Tomáš; Indruchová, Barbora (BEST Servis, 2023)
V tomto příspěvku je prezentována základní elektrochemická charakterizace a stanovení přírodní látky arekolin pomocí cyklické voltametrie a square-wave voltametrie na uhlíkové pastové elektrodě. Výsledky popisují chování výše uvedené látky v různých typech základních elektrolytů a zároveň základní optimalizaci experimentálních podmínek pro stanovení arekolinu.
Voltammetric Determination of Arecoline
Keywords: uhlíková pastová elektroda; arekolin; square-wave voltametrie; carbon paste electrode; arecoline; square-wave voltammetry.