Modelování přepravních výkonů Letiště Václava Havla Praha - Heřmánková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá přepravními výkony Letiště Václava Havla Praha. Charakterizuje nejprve leteckou dopravu a Letiště Václava Havla Praha a poté i samotné přepravní výkony letiště dosažené v posledních letech. Přepravní výkony jsou zkoumané z pohledu sezónnosti a za pomoci korelační a regresní analýzy je jejich vývoj zkoumán také ve spojitosti s makroekonomickými ukazateli a přepravními výkony dalších letišť.
Simulating of the Václav Havel Airport Praque transportation performances
Keywords: air transport; Václav Havel Airport Prague; transportation performances; seasonality; simulating of transportation performances; letecká doprava; Letiště Václava Havla Praha; přepravní výkony; sezónnost; modelování přepravních výkonů