Sociálně-ekonomické úpravy a opatření státu v době krizové situace v roce 2020 - Jirmanová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá sociálně-ekonomickými opatření státu v době krizové situace v roce 2020. První část se věnuje krizovým stavům a krizovému řízení. Dále je zde vymezen pojem maloobchod. Druhá část se věnuje analýze zásahů státu v sociálně-ekonomické oblasti v době pandemie nemoci COVID-19 týkající maloobchodního prodeje zboží. V časové řadě jsou vyhodnocena jednotlivá restriktivní a podpůrná opatření, která dopadala na maloobchod. V závěrečné části jsou popsány tři modelové případy a výsledné shrnutí.
Socio-economic adjustments and state measures during the crisis situation in 2020
Keywords: nouzový stav; COVID-19; mimořádná opatření; maloobchod; state of emergency; COVID-19; emergency measures; retail