Alternativní zdroje energie - Flemrová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na problematiku obnovitelných zdrojů energie a jejich podílu na výrobě elektrické energie v České republice. Zabývá se také současným rozmachem fotovoltaických elektráren a náklady, které jsou s nimi spojené. Dále se práce zaměřuje na praktickou stavbu této elektrárny včetně jejího financování a následného využívání z hlediska tvorby zisku.
Alternative energy sources
Keywords: Kjótský protokol; obnovitelné zdroje energie; spotřeba elektrické energie; vývoj ceny elektrické energie; energetická náročnost tvorby HDP; fotovoltaika; The Kyoto Protocol; renewable energy sources; electric energy consumption; the development of electricity prices; energy intensity of GDP; photovoltaics