Chalkogenidové amorfní tenké vrstvy systému Ag-As-S připravené metodou "Spin-coating" - Kohoutek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2003)
Byl syntetizován objemový vzorek As33S67 a rozpuštěn v n-butylaminu. Dále byl v n-butylaminu rozpuštěn AgCN. Po smíchání obou roztoků byly metodou spincoating připraveny tenké vrstvy AgAsS2. Vzorky byly analyzovány EDX metodou, Ramanovou a infračervenou spektroskopií, RBS, XRF, MDSC, UVIS a VASE spektroskopií. Do vrstvy byla exponována holografická mřížka, jejíž parametry byly zjišťovány AFM spektroskopií.
Amorphous films of chalcogenide system Ag-As-S prepared by Spin-coating
Keywords: Chalkogenidová skla; amorfní vrstvy; tenké vrstvy; fotoindukce; Ramanova spektroskopie; optické vlastnosti; infračervená spektroskopie; rentgenfluorescenční spektrometrie; holografie; difrakční mřížky