Úroveň a kvalita kardiopulmonální resuscitace poskytované hasičským záchranným sborem a sborem dobrovolných hasičů - Stránská, Eliška (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce mapuje úroveň znalostí při poskytování kardiopulmonální resuscitace hasičským záchranným sborem kraje a sborem dobrovolných hasičů obce. Teoretická část popisuje integrovaný záchranný systém, se zaměřením na hasičský záchranný sbor. Dále se věnuje základní a rozšířené neodkladné resuscitaci dle nejnovějších postupů a doporučení Guidelines 2010. V praktické části je uveden výzkum metodou dotazníkového šetření u členů hasičského záchranného sboru kraje a členů sboru dobrovolných hasičů obce. Výzkumná část obsahuje stanovené výzkumné otázky a výsledky jednotlivých otázek z anonymního dotazníku. Získaná data byla graficky zpracována do tabulek a grafů.
A standard and quality of cardiopulmonary resuscitation provided by fire rescue service and corps volunteer fire
Keywords: integrovaný záchranný systém; resuscitace; řetězec přežití; automatizovaný externí defibrilátor; emergency services; resuscitation; chain of survival; automated external defibrillator