Historicko správní vývoj města Svitavy od roku 1945 do současnosti - Rouchalová, Alena (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce popisuje správní vývoj města Svitavy po druhé světové válce až do současnosti. Práce se skládá ze tří kapitol. První kapitola pojednává o správě města po druhé světové válce do roku 1990. Druhá se věnuje správě města během probíhajících reforem do roku 2003. Třetí je zaměřená na současnost.
Historically administrative development of the town Svitavy since 1945 to present
Keywords: Svitavy; národní výbor; městský úřad; veřejná správa; people's committee; Public Administration; municipal office until