Obrazem řízená radioterapie nádorů hlavy a krku - Martínková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce je "Obrazem řízená radioterapie nádorů hlavy a krku". Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se zabývá epidemiologií, etiologií, symptomatologií, diagnostikou, histopatologií, klasifikací, léčbou nádorů v ORL oblasti a specifickou problematikou. Dále zmiňuje pokročilé techniky radioterapie, jako jsou radioterapie s modulovanou intenzitou (IMRT) a radioterapie řízená obrazem (IGRT). Výzkumná část se věnuje měření odchylek nastavení v různých anatomických oblastech u pacientů při radioterapii nádorů hlavy a krku.
Image-Guided Radiation Therapy of head and neck cancer