Kongenitální infekce plodu - Mráková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce obsahuje základní informace týkající se kongenitálních onemocnění plodu. Zaměřuje se především na infekce STORCH, tedy Syfilis, Toxoplazmóza, Ostatní, Rubeola, Cytomegalovirus, Herpes simplex, jejich klinický obraz, léčbu a laboratorní diagnostiku. Práce poukazuje také na problematiku výskytu těchto infekcí nejen v České republice, ale i v rozvojových zemích. Závěr práce je zaměřen na kazuistiku těchto onemocnění.
Congenital Fetal Infections
Keywords: infekce; gravidita; STORCH; novorozenci; diagnostika; infections; gravidity; STORCH; newborns; diagnostics