Regionální odlišnost volnočasových aktivit mládeže a jejich využití - Vacková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regionální odlišnosti volného času mládeže, jeho definováním, vymezením volnočasových institucí a různých pohledů na pojem volný čas. V další části se pojednává o současném stavu mládeže, nejprve ve všeobecných informacích, později zejména o struktuře volnočasových aktivit, patologických jevech a zúčastněných subjektech. Závěrečná část práce se zaměřuje na zjištění regionální odlišnosti volnočasových aktivit mládeže, konkrétní strukturu zájmů mladé generace v Dolní Dobrouči a v Ústí nad Orlicí.
Regional dissimilarity of leisure time activities of youth and their utilization
Keywords: Volný čas; volnočasové aktivity; mládež; struktura volného času; patologické jevy; Free time; free time activities; young people; structure of free time; pathological phenomenons