Hodnocení konkurenceschopnosti vybrané organizace metodou benchmarkingu - Tichá, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována zhodnocení konkurenceschopnosti společnosti Soukromé senior centrum Nechanice s.r.o. pomocí metody benchmarkingu. Benchmarkingovým partnerem je zařízení domov pro seniory, který je součástí Sociálních služeb města Hořic. Práce se zaměřuje na porovnání nefinanční oblasti (marketing, portfolio poskytovaných služeb) i oblasti finanční (lůžkové kapacity, úhrady klientů či personalistika). Na závěr jsou posouzeny i vybrané finanční ukazatele.
The organization selected by the assessment of competitiveness benchmarking
Keywords: Benchmarking; domov pro seniory; finanční ukazatele; konkurenceschopnost; senior centrum; home for the elderly people; financial ratios; competitiveness; senior center