Kalvárie na Ostrém u Úštěka - Nová, Eliška (My University, 2015)
Barokní areál Kalvárie, jehož vznik spadá do první dekády 18. století, je situován na kopci nacházejícím se severně při vesnici Ostré, která leží 2 km východně od města Úštěk (okr. Litoměřice). Článek předkládá souhrnné výsledky stavebněhistorického průzkumu, který byl zpracován v roce 2007 v souvislosti se zahájením stavební obnovy zdevastovaného areálu.
Calvary on Ostre near the town of Ustek
Keywords: Kalvárie; vrcholné baroko; barokní krajina; jezuité, Oktavián Broggio.; Calvary; High Baroque; Baroque landscape; Jesuits; Octavio Broggio