Trest a jeho význam z hlediska ochrany práv a svobod - Ševčíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v právi zabývá ochranou občanských práv a svobod. Vychází především z Ústavy ČR a Listiny základních práv a svobod a některých mezinárodních úmluv. Zaměřuje se zejména na rozbor trestního práva hmotného.
Punishment and its meaning from standpoint of protection of rights and freedoms
Keywords: občanská práva; ochrana práv; Listina základních práv a svobod; trestní právo; hmotné právo; trest