Reverzní logistika v České republice - Fridrich, Martin (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se v teoretické části zabývá reverzní logistikou, jejím významem, procesy a prvky v těchto činnostech, dále jsou zde vymezeny základní postupy využívání odpadů nebo vrácených výrobků. Praktická část je potom zaměřena na odpadové hospodářství v České republice a Pardubickém kraji. Jsou zde popsány trendy produkce odpadů a nakládání s nimi. V závěru práce jsou popsány některé návrhy řešení kritických problémů odpadového hospodářství.
Reverse logistics in the Czech Republic
Keywords: reverse logistics; waste management; waste; waste treatment; waste generation; reverzní logistika; Odpadové hospodářství; Odpady; nakládání s odpady; produkce odpadů