Balistická odolnost automobilu - Tolar, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce se věnuje balistické odolnosti osobního automobilu. Tato problematika je analyzována ze dvou hledisek. Prvním hlediskem je zastavení automobilu pomocí ruční palné zbraně, druhým je vlastní balistická odolnost kabiny vozidla, zejména s důrazem na možné ohrožení posádky vozidla. Další částí je zkouška střelby na vybrané části osobního vozidla. V poslední části je stručně pojednáno o možnostech zlepšení balistické odolnosti pomocí pancéřování a neprůstřelných skel.
Ballistic resistivity of the car
Keywords: Balistická odolnost; střelba; zbraně; pancéřování; poškození vozidla; útok na vozidlo; Ballistic resistivity; shooting; weapons; armouring; damage of a car; assault of a car