Léková politika - metody regulace výdajů na léčiva - Poláková, Radka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá problematikou omezování růstu výdajů na léčiva v České republice, zejména v ambulantní sféře. Jejím cílem je podat informace o vývoji výdajů na léčiva a o používaných i pespektivně možných metodách jejich regulace. Součástí práce je i nástin vývoje problémů lékové politiky České republiky a vyspělých evropských zemích a přehled výkonů zařízení lékarenské péče v ČR.
The Medicament policy - regulation methods of medicaments costs
Keywords: léky; Zdravotnictví; Česko; Ceny; farmakoterapie; léková politika