Péče o chirurgické instrumentárium - Tkáčová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena především na vliv předsterilizační přípravy na chirurgické instrumentárium. Teoretická část je zaměřena na rozdělení zdravotnických prostředků, právní legislativu, rozdělení a charakteristiku předsterilizační přípravy a na proces sterilizace a skladování sterilního materiálu. Výzkumná část je složena z dotazníkového šetření a testování nástrojů. Dotazníkové šetření se zabývá informovaností o postupech předsterilizačního procesu u perioperačních sester a porodních asistentek, které zajišťují péči o chirurgické instrumentárium. Testování nástrojů je zaměřeno na testování zapůjčeného instrumentária poté, co bylo 4x zavedeno do klinické praxe operačních sálů ve vybraném zdravotnickém pracovišti.
Care of surgical instruments
Keywords: perioperační proces; předsterilizační péče; chirurgické instrumentárium; zdravotnické prostředky; kvalita nástrojů; perioperative process; pre-sterilization treatment; surgical instruments; medical device; tools quality