Daňový a poplatkový systém na území Sezemic - Rudolfová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou daňového a poplatkového systému na území obce Sezemice. Cílem práce je zhodnotit strukturu daňových a poplatkových příjmů obce, posoudit jejich efektivitu výběru a navrhnout možná opatření ke zlepšení jejich správy a výběru. Práce kombinuje teoretická východiska veřejných financí s praktickou analýzou rozpočtových údajů obce Sezemice. V rámci komparace jsou daňové a poplatkové příjmy porovnány i s jinými obdobně velkými obcemi. Součástí práce je rovněž SWOT analýza výběru příjmů a návrhy na optimalizaci systému pro podporu hospodářské stability obce.
The Tax and Fee System in the Territory of Sezemice
Keywords: daně; obce; daňové příjmy; poplatky; samospráva; místní rozpočet; taxes; minucipalities; tax revenues; fees; self-government; local budget