Matematické modely ustáleného stavu při rektifikaci binárních i vícesložkových směsí - Kašpar, Jiří (Vysoká škola chemicko-technologická v Pardubicích, 1990)
V práci je na základě přiložených separátů prezentována metodika výpočtu statických charakteristik na základě odvozených matematických modelů ustáleného stavu při rektifikaci binárních a vícesložkových směsí. Popis kinwetiky procesu výměny hmoty při rektifikaci je proveden různě definovanými patrovými účinnostmi. Na základě konfrontace s experimentálními výsledky je provedeno zhodnocení všech navržených a ověřených matematických modelů.
Keywords: rektifikace; ustálený stav; matematické modely; statická charakteristika