Systém veřejné dopravy v ČR - Valenová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá systémem veřejné dopravy v ČR, kde jsou postupně představeny jednotlivé druhy dopravy a jejich provázanost. V úvodní části jsou nejprve vysvětleny důležité pojmy a definice související s problematikou dopravy. Další část práce zahrnuje již samotnou charakteristiku dopravy na našem území, kde jsou systematicky a přehledně uvedena fakta zahrnující historii, základní legislativu a významné dopravce. Chce-li veřejná regionální doprava obstát v tvrdé konkurenci s individuální automobilovou dopravou musí využít všech technických, technologických a organizačních možností vedoucích k výraznému snižování neproduktivních provozních nákladů a ke kvalitativně vyšší nabídce. O možnostech rozvoje systému veřejné dopravy, jakou by se mohla stát kvalitnější, atraktivnější pro cestující a konkurenceschopná prudkému rozvoji individuálního automobilismu se práce věnuje v poslední, praktické části bakalářské práce.
The system of public transport in the Czech Republic
Keywords: Veřejná doprava; integrované dopravní systémy; Dopravní obslužnost; alternativní možnosti dopravy