Vývoj struktury příjmů a výdajů státního rozpočtu ČR - Teturová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou struktury příjmů a výdajů státního rozpočtu České republiky v letech 1999 až 2006. Záměrem autorky je znázornit vývoj rozpočtových příjmů a rozpočtových výdajů a charakterizovat změny, kterými státní rozpočet prošel v průběhu osmiletého období. Nedílnou součástí této práce je také teoretické vymezení rozebíraných veličin, především samotné problematiky státního rozpočtu. Samostatná kapitola je věnována rozpočtovým zásadám, rozpočtové skladbě a rozpočtovému procesu.
The development of the structure of revenues and expenditures of the state budget in the Czech Republic
Keywords: state budgets; Revenues; expenditures; státní rozpočty; příjmy; výdaje; deficit