Vlastnosti nátěrů vodouředitelného pojiva na bázi vodouředitelné epoxidové emulze s obsahem různých typů antikorozních pigmentů. - Ulbrich, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá studiem antikorozních pigmentů v kombinaci s vodouředitelným pojivem na bázi vodouředitelné epoxidové pryskyřice. Bylo pripraveno 10 pigmentovaných nátěrových hmot za účelem porovnání antikorozní účinnosti a studia antikorozních vlastností pomocí normovaných laboratorních zkoušek. Všechny připravené nátěrové hmoty byly aplikovány na ocelové panely, na skla a na fólie. Takto pripravené skleněné a ocelové panely byly studovány z hlediska jejich fyzikálně-mechanických, fyzikálně-chemických vlastností a antikorozní odolnosti. Antikorozní odolnost byla zjištěna pomocí zrychlených laboratorních korozních zkoušek.
Characteristics paints water dilution bonding agent on base water epoxy resin emulsion with content different types of anticorrosive pigmentations.
Keywords: antikorozní účinnost; epoxidová pryskyřice; koroze; pigment; zrychlená korozní zkouška; anticorrosive efficiency; epoxy resin; corrosion; pigment