Historie muzea v Sedlčanech - Kočová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá založením muzea v Sedlčanech a jeho vývojem. Úvod práce se nejprve věnuje historii města Sedlčan a poté se věnuje vzniku regionálního muzejnictví, které mělo vliv na zakládání muzeí. V následujících kapitolách práce zachycuje nejdůležitější události, které se týkají založení muzea v Sedlčanech a věnuje se významným osobnostem, které se zasloužily o vznik, vývoj, rozšiřování a existenci muzea.
History of the museum in Sedlčany
Keywords: regionální muzejnictví; muzea; Sedlčany; osobnosti; regional museum; museums; personalities