Kriminalita a Policie České republiky v Kraji Vysočina - Pelán, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zaměřuje na hodnocení druhů trestné činnosti a činnosti Policie České republiky v Kraji Vysočina. Hodnocení je založeno na analýze ukazatelů vybraných typů zjištěné trestné činnosti a procentuální objasněnosti vybraných typů zjištěné trestné činnosti v Kraji Vysočina v komparaci s ostatními kraji České republiky. Pro nalezení zdůvodnění rozdílů mezi trestnou činností Kraje Vysočina s ostatními kraji České republiky je součástí práce analýza potenciálních ukazatelů kriminogenních faktorů, které mohou ovlivňovat páchání trestné činnosti.
Crime and the Police of the Czech Republic in the Vysočina region
Keywords: kriminalita; trestné činy; kriminogenní faktory; Policie ČR; Kraj Vysočina; criminality; criminal act; criminogenic factors; Police of the Czech Republic; the Vysočina region