Úroveň vzdělávání v oblasti křesťanské nauky na základních školách na Frýdlantsku - Stará, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje úrovni výuky křesťanství na základních školách na Frýdlantsku na druhém stupni základních škol. Jejím cílem je nalézt současnou pozici křesťanství ve vzdělávacím systému a zjištění úrovně vědomostí žáků druhého stupně základních škol v oblasti křesťanské nauky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Šetření se skládá z dotazníku určeného učitelům základních škol a ze souboru testových úloh, jež vyplnili žáci druhých stupňů ze šesti zúčastněných základních škol.
The Level of Education in the Field of Christian Teaching at Primary Schools in Frýdlant's Region
Keywords: KŘESŤANSTVÍ; Náboženství; náboženská pedagogika; vyučování; Vzdělávání; CHRISTIANITY; Religion; religion pedagogy; teaching; Education