Nezaměstnanost mladých jako příčina kriminality - Nehyba, David (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je věnována analýze vztahu mezi nezaměstnaností mladých do 25 let a kriminalitou v Ústeckém kraji, včetně komparace vybraných ukazatelů v rámci celorepublikového srovnání. Dále se zabývá teoretickým vymezením kriminality a nezaměstnanosti a v neposlední řadě popisuje vývoj nezaměstnanosti mladých a kriminality v České republice.
Youth unemployment as a cause of criminality
Keywords: kriminalita; nezaměstnanost; mládež; Ústecký kraj; komparace; analýza; crime; unemployment; youth; Ústí Region; comparison; analysis