Komparace činnosti a hospodaření vybraných nestátních neziskových organizací - Hrčkulák, Nicole (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na komparaci činnosti a hospodaření vybraných nestátních neziskových organizací s cílem analyzovat jejich úspěšnost a efektivitu ve splnění stanovených cílů. Práce vychází z potřeby porovnání různých NNO působících v podobných oblastech činnosti nebo s podobným posláním, ale s odlišnými strategiemi a metodami řízení. První část je věnována charakteristice neziskového sektoru a nestátním neziskovým organizacím. Následně je zpracována typologie nestátních neziskových organizací, jejich činnosti a financování. Na závěr v analytické činnosti je provedena analýza hospodaření Oblastního spolku ČČK Kutná Hora a Oblastní charity Kutná Hora.
Comparison of activities and economic performance of selected non-governmental non-profit organization
Keywords: neziskový sektor; nestátní neziskové organizace; činnost a financování; analýza hospodaření; finanční analýza; non-governmental non-profit sector; non-profit organization; activities and management; economic analysis; financial analysis